tiistai 21. maaliskuuta 2017

Talvi meni ja kevät tuli, ihanaa! :)

Hupsista keikkaa, viime postaus tehty marraskuussa. Mut eipä tuo ihmekään, takana jotenkin todella rankka ja suorastaan tervainen talvi. On tämä blogi ollut mielessä ja hieman käynyt mielessäkin että jatkanko enää ollenkaan. Kuitenkin viime postauksen lukijamäärä on ollut yli 1200 lukijaa niin ilmeisesti tämä minun matkani kohti terveellistä elämää edelleen kiinnostaa ihmisiä! Kiitos siitä. :) Näin ollen en siis lopeta kirjoittamista vaan koitan pikkuhiljaa taas herätellä tämän henkiin.

Mistähän mä alottaisin? Viime postauksessa kerroin siitä kuinka paino pompsahti syksyllä kesästä pari kiloa ylöspäin. Kesällä paino kävi siis jopa jo 71 kgn alapuolella ja syksyllä se jumahti 73 kgn yläpuolelle. Paino ei kuitenkaan lähtenyt kovistakin yrityksistä huolimatta laskuun ja kävin asiasta lääkärissä. Lääkäri oli oikein sisätautilääkäri ja määräs vaan kovasti verikokeita ja testejä. Kaikki muut arvot todella hyviä, ainoastaan kortisolissa ja paastosokerissa oli jotakin huomautettavaa. Sokereita jäätiin seurailemaan ja uudet kokeet pääsiäisen jälkeen. Uskoisin kyllä että joulun jäljiltä sokerit oli vaan pompsahtanu väliaikasesti ylös. Oli ne silti kuuden alapuolella vielä. Lääkäri kuitenkin siitä halus kontrollia. Ja se kortisoli..... Se on todennäkösesti se joka tässä nyt on jumittanut tätä hommaa, vaikka kuinka terveellisesti koittaisi elää. Toinen syy saattaa olla se, että kun tyhmyyksissäni sain itseni jonkinlaiseen ylikuntoon silloin syksyllä niin sehän ei helposti mee ohitse. Tai sen seuraukset tuntuu vielä pitkälle, kuten oon saanut huomata.  Tuo kortisolihan on siis stressihormoni ja sen ollessa pitkään koholla, seuraukset on tuhoisat. Se vaikuttaa joka puolelle kroppaan. Esimerkkeinä voisin sanoa kilpirauhasen, joka siis ilmeisesti mullakin alko hieman temppuilemaan enkä todellakaan ollut oma itseni moneen kuukauteen.
Nyt jotenkin tuntuu, että kun valo on lisääntynyt, kesä on taas lähellä niin kortisolikin on lähtenyt laskuun ja olo normalisoitunut. Luulen että musta tuli vaan hillitön ylisuorittaja, jolla oli liian monta rautaa tulessa samaan aikaan. Sen lisäksin olin liian ankara itselleni ja jotakin muutosta oli tapahduttava. Nyt siis lempeämmin tulevaisuuteen.

Täysin turhaanhan mä oon itseäni rankaissut tässä esim. painon jumituksesta. Kroppa nyt on päättänyt,että se lukema pysyy tuossa hetken. Kehonkoostumusmittaus ja kuvat osottaa kuitenkin, että kropassa on edelleen tapahtunut muutoksia vaikka paino ei mihinkään suuntaan ole liikkunut. Ylökroppa on kasvanut, vyötärö pienentynyt ja reidet pienentyneet. Joten kyllä sen painonkin on jossain vaiheessa mentävä alas. Ja jos ei mene niin eihän se vaakalukema mulla otsassa lue. Paitsi te mun lukijani sen tiedätte kyllä, kun olen sen tänne paljastanut. Mun pitäs olla vaan tyytyväinen, että oon pystyny pitään tän painon jo yli vuoden! Ehkä en enää ikinä pääse niihin viime kesän lukemiin tai sit pääsen, mutta turha siitä nyt on stressata sen enempää ja huonontaa asioita.

Tällä hetkellä käytössä on kuitenkin taas Kiloklubin ruokapäiväkirja eli vajeella syödään laatupalloja seuraillen. Myöskin ihmeellinen makeanhimo, joka mua tuntu koko talven vaivaavan on taas mennyt ohi. Ja se on hyvä se!

Liikuntana on ollut sali ja koiran kanssa päivittäistä lenkkeilyä. Oon kyllä pyrkinyt nyt ottamaan tuohon saliinkin sen otteen, että se olisi stressiä purkavaa, eikä aiheuttavaa. Eli "mun on pakko" ja "mun pitäis" asennetta oon nyt koittanut vähentää. En myöskään oo mennyt salille, jos on tuntunut siltä että se ei vaan oo tän päivän juttu ja haluunkin tehdä jotain muuta. Ei se aina oo pakko olla mitään liikuntaakaan vaan vaikka lehden lukua.

Ja sit niitä kuvia:
 Tässä kuvassa siis maaliskuu 2016- maaliskuu 2017 muutos. Kasvot on ainakin kaventuneet!
 Selkä näyttää nykyään tältä eli kyllä siellä lihaksen tynkää on!
 Haba tuossa ylempänä.
 Tässäpä siis nykyinen masun tilanne. Aika kauas ollaan tultu tuolta heinäkuusta 2015.
 Kevään kynnyksellä tuli käytyä myös kampaajalla ja sieltä lähti tämmönen hauska punainen lyhyt hiuskuontalo mukaan.
Vielä joulukuu 2015-joulukuu 2016 muutos. Paino on sama, mutta lihasta on pukannut kroppaan! :)

Tämmöistä mulle siis nykyään. Nyt vaan kesän kynnyksellä laitetaan kunnolla rasva palamaan niin eiköhän se tästä! :)

Mukavaa kevättä ja kesän odotusta kaikille <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit on kivoja! Ilahduta siis päivääni. :)
Kommentit käy ensin läpi minun hyväksynnän.
Asiattomat kommentit menee suoraan roskakoppaan.